Χαρίτου Αναστασία Μαία • Φυσικός τοκετός

Χαρίτου Αναστασία - Μαία Φυσικός τοκετός

Σπούδασε στο τμήμα Μαιευτικής της Αθήνας.  Η μαγική περίοδος της μητρότητας την κέρδισε εξ αρχής και γι’ αυτό αποφάσισε να βρίσκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά.

Αγαπάει και υποστηρίζει τον φυσικό τοκετό. Πιστεύει βαθιά ότι η κάθε γυναίκα θα πρέπει να φέρνει στον κόσμο το παιδί της με σεβασμό και αγάπη. Παρέχει συνεχιζόμενη φροντίδα σε όλη την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την λοχεία.

Πραγματοποιεί φυσικούς και φυσιολογικούς τοκετούς, φυσιολογικούς τοκετούς μετά από καισαρική (VBAC) και τοκετούς στο σπίτι.

Συνεργάζεται με όλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια της Αθήνας και είναι εκεί με όποια γυναίκα την χρειάζεται, στην τόσο μοναδική στιγμή της γέννησης.

Ασχολείται με την προετοιμασία ζευγαριών στην εγκυμοσύνη, διοργανώνοντας ομάδες για την γονεϊκότητα, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και την λοχεία.

 

Οι κατ’ οίκον επισκέψεις στην λοχεία και η υποστήριξη στον μητρικό θηλασμό, είναι κομμάτι της καθημερινότητας της.

Θεωρεί ότι η γέννηση είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής και γι’ αυτόν τον λόγο έχει ως στόχο οι γυναίκες να βιώνουν αυτήν την εμπειρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τις λιγότερες παρεμβάσεις.

Ασχολείται με την γυμναστική, όπου και οργανώνει ομάδες, τόσο στην εγκυμοσύνη όσο και την λοχεία.

Παράλληλα, ως Ακαδημαϊκή Υπότροφος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των νέων μαιών.

Στα πλαίσια της εξέλιξης της επαγγελματικής της πορείας, συμμετείχε στο Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής «Προηγμένη και Τεκμηριωμένη Μαιευτική φροντίδα», με εξειδίκευση την «Κοινοτική Μαιευτική», που αφορά τις ομάδες προετοιμασίας γονέων στην εγκυμοσύνη, τον φυσικό τοκετό, τον τοκετό στο σπίτι και τον θηλασμό.

 

Λόγω της μεγάλης αγάπης της για τον τοκετό στο σπίτι, ασχολήθηκε ερευνητικά στην μεταπτυχιακή της εργασία, κάνοντας την πρώτη μεγάλη έρευνα για τον τοκετό στο σπίτι στην Ελλάδα.

 

Μιλάει πολύ καλά αγγλικά και γαλλικά.

 

Ενημερώνει διαρκώς τις γνώσεις της παρακολουθώντας σχετικά συνέδρια και σεμινάρια .

Στοιχεία Επικοινωνίας

τηλέφωνο επικοινωνίας 6977125457

Πρότυπο Μαιευτικό Κέντρο.
Οι μαίες δίπλα στη νέα οικογένεια!
Για οτιδήποτε χρειάζεστε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα είναι χαρά μας να είμαστε κοντά σας!