10+1 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ

κύηση

25 Μαΐ 10+1 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ

Υπάρχουν μύθοι για τον τοκετο που όταν οι μέλλουσες μαμάδες τους ακούν τρομοκρατούνται μα και αλήθειες που τις προετοιμάζουν για αυτό που πρόκειται να συμβεί… τον τοκετο. Σε όποια εβδομάδα της εγκυμοσύνης κι αν βρίσκεται μια μέλλουσα μαμά το ενδιαφέρον και οι αγωνίες της είναι στραμμένα στη γέννα.

Μάθετε παρακάτω 10+1 αλήθειες για τον τοκετο για να είστε προετοιμασμένη για τη μεγάλη μέρα… Τη μέρα που θα συναντήσετε από κοντά το αγγελούδι σας.

 1. Όταν έχεις γεννήσει μια φορά με καισαρική, μπορείς να γεννήσεις το επόμενο παιδί σου φυσιολογικά. (Μάθετε περισσότερα – vbac)
 2. Tα μωρά που έρχονται με τον πωπό τους αντί με το κεφάλι τους, μπορούν να γεννηθούν φυσιολογικά. (Μάθετε περισσότερα – Ισχιακή Προβολή).
 3. Είναι πολύ σημαντικό για το μωρό, να ξεκινήσει ο τοκετός μόνος του και να μην κάνουμε πρόκληση. (Μάθετε περισσότερα – Φυσικός Τοκετός)
 4. Τα δίδυμα μωρά μπορούν να γεννηθούν φυσιολογικά. (Μάθετε περισσότερα – Δίδυμα και Φυσιολογικός Τοκετός)
 5. Είναι σημαντικό, να μην κόβουμε τον ομφάλιο λώρο αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού, αλλά να το αφήνουμε να πάρει όλο το αίμα. Αποφεύγοντας έτσι πιθανή αναιμία του νεογέννητου. (Μάθετε περισσότερα – Καθυστερημένη Απολίνωση Ομφαλίου Λώρου)
 6. Στο 99% των περιπτώσεων το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή για ένα νεογέννητο.
 7. Στο 99% των περιπτώσεων το μητρικό γάλα είναι απόλυτα επαρκές για να θρέψει σωστά ένα νεογέννητο.
 8. Τα ζευγάρια μπορούν να έχουν κανονικά σεξουαλικές επαφές στην εγκυμοσύνη, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, στις οποίες θα σας έχει εξηγηθεί για ποιους λόγους είναι καλύτερο να τις αποφεύγετε.
 9. Η γυναίκα μπορεί να γεννήσει χωρίς να έχει κανένα απολύτως τραύμα στο περίνεό της και χωρίς να έχει κάνει περινεοτομή. (Μάθετε περισσότερα – Ατραυματικός Τοκετός)
 10. Δεν είναι απαραίτητο τα ζευγάρια να χρησιμοποιούν προφυλακτικό κατά την ερωτική επαφή στην εγκυμοσύνη. Έρευνες έχουν δείξει πως η ποσότητα προσταγλαδινών που περιέχει το σπέρμα του άντρα δεν είναι τόση ώστε να προκαλέσει πρόωρο τοκετό.
 11. Τα παιδιά που είναι τυλιγμένα με τον ομφάλιο λώρο μπορούν να γεννηθούν φυσιολογικά. Άλλωστε στο 85% των φυσιολογικών τοκετών, τα παιδιά γεννιούνται με περιτύλιξη του ομφάλιου λώρου.